Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Digitalizacija

Počinje izgradnja Centra za konverziju u Vinkovcima

centar za konverziju
' '
19.07.2013.
u 08:25

Ravnatelj Državne geodetske uprave Danko Markovinović istaknuo je kako je njihov interes da se digitalizira sva arhivska građa koja se nalazi u posjedu te uprave

Sljedećeg tjedan u Vinkovcima, u Glagoljaškoj ulici tik uz zgradu gdje su smještene županijske službe, počinju radovi na izgradnji Centra za konverziju, za pohranjivanje elektroničkih podataka Državne geodetske uprave vrijednog 1,8 milijuna kuna što s financira sredstvima zajma Svjetske banke.

Radove će izvesti vinkovačka građevinska tvrtka \"Zuki\". Ravnatelj Državne geodetske uprave Danko Markovinović je s ravnateljem vinkovačkog Gradskog muzeja, Danijelom Petkovićem potpisao ugovor o obavljanju zaštitnih arheoloških istraživanja na lokaciji izgradnje Centra.

Govoreći o značaju ovog projekta, ravnatelj Državne geodetske uprave Danko Markovinović istaknuo je kako je interes geodetske uprave da se digitalizira sva arhivska građa koja se nalazi u posjedu te uprave te se na taj način olakša poslovanje i države i građana.

- Sustav digitalnog arhiva u skladu je s jednim od prioriteta Vlade Republike Hrvatske o uspostavi djelotvorne i učinkovite državne uprave koja će moći ispuniti potrebe građana i gospodarstva te doprinijeti općem razvoju Republike Hrvatske - rekao je ravnatelj Danko Markovinović.

>> Mladi Vinkovčani usavršavat će se u Baden-Württembergu?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije